• Deser Kinder Bueno White

Deser

Deser Kinder Bueno White

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- młynek uniwersalny

SKŁADNIKI:

Ganasz czekoladowy:
- 100 g czekolady mlecznej
- 100 ml śmietany kremówki
Krem 1
- 3 tabliczki białej czekolady Allegro z chrupkami kakaowymi
- 200 ml śmietany kremówki
Krem 2
- 250 g serka mascarpone
- 300 g serka homogenizowanego naturalnego
- 80 g cukru (do smaku)
- ok. 100g orzechów laskowych
Śmietana kremówka do ozdoby
2 Opakowania Kinder Bueno do ozdoby
Kakao

Przepis podstawowy

1

Zaczynamy od zrobienia kremu nr 1, ze względu na to że najdłużej stygnie. Podgrzewamy do bardzo gorąca śmietanę kremówkę. Uważamy aby się nie zagotowała.

2

Do gorącej śmietanki dodajemy 3 połamane tabliczki czekolady Allegro. Czekamy około 2 minut i dopiero mieszamy aż do zupełnego połączenia składników. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia po czym wkładamy do lodówki. Ganasz musi być bardzo schłodzony. Gdy już będzie bardzo zimny, przelewamy go do misy i za pomocą trzepaczki ubijamy go na najwyższych obrotach na puszystą masę. Całość przekładamy do rękawa cukierniczego, aby ułatwić sobie aplikowanie kremu do pucharków.

3

Przystępujemy do zrobienia czekoladowego ganaszu. Podobnie jak powyżej, śmietankę podgrzewamy do gorąca, po czym dodajemy do niej pokruszoną tabliczkę mlecznej czekolady. Czekamy ok. 2 minut i mieszamy aż do połączenia składników. Połowę ganaszu rozlewamy do pucharków.

4

Orzechy mielimy w młynku lub blenderze na miazgę.

5

Do misy miksera wkładamy wszystkie składniki na krem nr 2, dodajemy łyżkę masy orzechowej. Wszystko razem ubijamya , a następnie przekładamy do rękawa cukierniczego, aby łatwiej było nam zaaplikować krem do pucharków.

6

Kolejno układamy warstwy w pucharkach: 1. Ganasz czekoladowy 2. Krem nr 1 (z białej czekolady z kulkami kakaowymi) 3. Krem nr 2 (orzechowy) 4. Ganasz czekoladowy

7

Na koniec ubijamy śmietanę na sztywno, aby udekorować górę pucharków. Można użyć też gotowej śmietany w spray'u.

8

Dodatkowo przyozdabiamy kawałkami batonika Kinder Bueno i kakao. Smacznego :-) Deser idealny na jesienną chandrę ;-)

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.