• Beza Pavlova

Deser

Beza Pavlova

  • Z mięsem
  • Średni
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 10

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

6 białek
300g cukru
Szczypta soli
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
250 g mascarpone
500 ml śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
Ulubione owoce

Przepis podstawowy

1

Ubić białka ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodawać stopniowo cukier. Na koniec dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Na papierze do pieczenia narysować okrąg o średnicy 24 cm. Uformować bezę. Włożyć bezę do nagrzanego piekarnika 150 stopni Celsjusza, termoobieg. Po włożeniu bezy od razu zmniejszyć temperaturę do 100 stopni Celsjusza i piec 2 godziny. Po upieczeniu i gdy beza będzie chłodna można zrobić krem. Śmietankę i serek mascarpone oraz cukier puder włożyć do misy robota i ubić na krem. Krem wyłożyć na bezę. Bezę udekorować ulubionymi owocami. Smacznego

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.