1
Obieramy: czosnek, cebulę, korzeń pietruszki, seler, ziemniaki
2
Montujemy kostkarkę. Pod kostkarką ustawiamy metalową misę robota i dodajemy masło. Ustawiamy pokrętło na 4 i przepuszczamy przez kostkarkę: najpierw czosnek, potem cebulę, następnie korzeń pietruszki. Wyłączamy robota i dodajemy do misy cukier, mieszamy składniki. Ponownie ustawiamy misę robota pod kostkarką. Przez kostkarkę przepuszczamy korzeń pietruszki, seler, ziemniaki.
3
Demontujemy kostkarkę. Montujemy misę w robocie. Robota ustawiamy: temperatura 110 stopni, włączamy obroty na 0 i ustawiamy czas na 20 minut.
4
Po 20 minutach, zalewamy warzywa wodą, tyle aby przykryć nią warzywa. Dodajemy kostkę rosołową, sól i pieprz. Robota ustawiamy: temperatura 100 stopni, obroty co 2 minuty i czas 20 minut.
Po upływie czasu zupa jest gotowa. Aby otrzymać krem cebulowy wystarczy zblendować.
Smacznego !