• Sycąca zupa cebulowa (może być krem)

Zupa

Sycąca zupa cebulowa (może być krem)

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- kostkarka

SKŁADNIKI:

10 szt. cebuli
10 szt. ziemniaków (tej samej wielkości co cebula)
2 szt. dużego korzenia pietruszki
½ dużego selera lub 1 mały seler
8 średnich ząbków czosnku
1 kostka rosołowa + woda lub wywar
sól
pieprz
1 łyżka cukru trzcinowego mielony
3 łyżki masła

Przepis podstawowy

1

Obieramy: czosnek, cebulę, korzeń pietruszki, seler, ziemniaki

2

Montujemy kostkarkę. Pod kostkarką ustawiamy metalową misę robota i dodajemy masło. Ustawiamy pokrętło na 4 i przepuszczamy przez kostkarkę: najpierw czosnek, potem cebulę, następnie korzeń pietruszki. Wyłączamy robota i dodajemy do misy cukier, mieszamy składniki. Ponownie ustawiamy misę robota pod kostkarką. Przez kostkarkę przepuszczamy korzeń pietruszki, seler, ziemniaki.

3

Demontujemy kostkarkę. Montujemy misę w robocie. Robota ustawiamy: temperatura 110 stopni, włączamy obroty na 0 i ustawiamy czas na 20 minut.

4

Po 20 minutach, zalewamy warzywa wodą, tyle aby przykryć nią warzywa. Dodajemy kostkę rosołową, sól i pieprz. Robota ustawiamy: temperatura 100 stopni, obroty co 2 minuty i czas 20 minut. Po upływie czasu zupa jest gotowa. Aby otrzymać krem cebulowy wystarczy zblendować. Smacznego !

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.