• Gulasz angielski - konserwa domowa
  • Gulasz angielski - konserwa domowa

Przystawka

Gulasz angielski - konserwa domowa

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 10

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

0,5 kg karczku
0,5 kg boczku świeżego
1 łyżeczka soli peklowej
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka kminku
5 łyżek prażonej cebulki
2 łyżeczki czosnku granulowanego

Przepis podstawowy

1.

Mięso podziel na mniejsze części.

2.

Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia wypsażoną w sito o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość razy w pozycję 2. Zmiel karczek oraz boczek.

3.

Mięso umieść w misie robota wraz z wszystkimi przyprawami

4.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K", uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 2, mieszaj całośc około 2 minuty.

5.

Doprawione mięso przełóż do wyparzonych, czystych słoiczków, zakręć szczelnie i umieść w kąpieli wodnej na 4 h

6.

Zawekowane słoiki obróć pokrywką do dołu, i odsaw na minimum 4 h do wystygnięcia

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.