Przystawka
Gulasz angielski - konserwa domowa
- Z mięsem
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Mięso podziel na mniejsze części.
2.
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia wypsażoną w sito o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość razy w pozycję 2. Zmiel karczek oraz boczek.
3.
Mięso umieść w misie robota wraz z wszystkimi przyprawami
4.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K", uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 2, mieszaj całośc około 2 minuty.
5.
Doprawione mięso przełóż do wyparzonych, czystych słoiczków, zakręć szczelnie i umieść w kąpieli wodnej na 4 h
6.
Zawekowane słoiki obróć pokrywką do dołu, i odsaw na minimum 4 h do wystygnięcia