• Krem z łososia
  • Krem z łososia

Zupa

Krem z łososia

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Gotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- szatkownica roto

SKŁADNIKI:

300 ml bulionu warzywnego
300 g łososia wędzonego
100 ml mleczka kokosowego
2 marchewki
1 mały seler
1 pietruszka
2 ziemniaki czerwone
koperek
natka pietruszki
curry
papryka słodka
50 g masła

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj szatkownicę roto. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 2. Zetrzyj marchew, seler i pietruszkę oraz obrane ziemniaki.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.

2.

W misie robota umieść masło, ustaw temperaturę misy na 110 st.C. a prędkość w pozycję minimum.
Gdy masło się rozgrzeje, umieść w misie starte warzywa. Smaż 10 minut, nastepnie podlej bulionem, gotuj całość 15 minut.

3.

Dodaj wędzonego łososia oraz mleczko kokosowe, gotuj kolejne 10 minut, pod koniec dopraw według uznania.

4.

Przelej zupę do blendera kielichowego, ten umieść na ramieniu robota. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 4. Blenduj 30 sekund.

5.

Zupę podawaj ciepłą lecz nie gorącą

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.