Przystawka

Konfitura z cebuli i gruszki

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 10

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

SKŁADNIKI:

0,5 kg cebuli
0,5 kg gruszek
250 ml czerwonego wina
250 ml octu winnego
250 ml ksylitolu lub cukru
szczypta soli

Przepis podstawowy

1.

Cebule i gruszki obierz.

2.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarcze do cięcią w plastry. Uruchom robot ustawiając jego prędkośc w pozycję 2, zetrzyj cebule oraz gruszki.

3.

W misie robota umieść starte cebule oraz gruszki, wino, ocet i cukier.

4.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.

5.

Uruchom robot ustawiając temperaturę misy na 120 st.C. a prędkość w pozycję minimum

6.

Duś całość około 45 minut do uzyskania konsystencji konfitury.

7.

Gorącą konfiturę przełóż do słoiczków, zakręć i obróć pokrywką do dołu, w takiej pozycji pozostaw na około 2 h

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.