• Curry z dyni i batata
  • Curry z dyni i batata
  • Curry z dyni i batata

Danie główne

Curry z dyni i batata

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- kostkarka

SKŁADNIKI:

200 g dyni hokkaido
200 g batatów
1 op. pomidorów w puszce
2 szalotki
mix przypraw do kuchni tajskiej
100 ml mleczka kokosowego
30 ml oleju sezamowego

Przepis podstawowy

1.

Bataty i szalotki obierz, dynię podziel, usuń z niej pestki.

2.

Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę. Uruchom robot stawiając predkość pracy w pozycję 2, bataty, szalotkę i dynię przepuśc przez kostkarkę.Następnie umieść je w misie robota, podlej olejem sezamowym i zamontuj w podstawie robota.

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję minimum a temperaturę na 130 st. C.

4.

Smaż całość przez 20 minut.

5.

Po wskazanym czasie dodaj przyprawy, pomidory oraz mleczko kokosowe, gotuj jeszcze 5 minut.

6.

Curry podawaj z ryżem i gęstą śmietaną

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.