Danie główne
Curry z dyni i batata
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- kostkarka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Bataty i szalotki obierz, dynię podziel, usuń z niej pestki.
2.
Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę. Uruchom robot stawiając predkość pracy w pozycję 2, bataty, szalotkę i dynię przepuśc przez kostkarkę.Następnie umieść je w misie robota, podlej olejem sezamowym i zamontuj w podstawie robota.
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję minimum a temperaturę na 130 st. C.
4.
Smaż całość przez 20 minut.
5.
Po wskazanym czasie dodaj przyprawy, pomidory oraz mleczko kokosowe, gotuj jeszcze 5 minut.
6.
Curry podawaj z ryżem i gęstą śmietaną