1
Masło rozpuszczamy w misce i studzimy.
2
Do dużej miski wsypujemy mix mąk, sodę, cukier kokosowy ( wcześniej przerobiony w młynku na puder), kakao i przyprawę do piernika. Mieszamy to wszystko
3
Wbijamy jajka. Dodajemy ostudzone masło oraz miod.
4
Ciasto wyrabiamy hakiem do uzyskania jednolitej masy.
5
Następnie zawijamy w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min.
6
Ciasto dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy je i za pomocą foremek wycinamy pierniczki o różnych kształtach.
7
Układamy je na blaszce wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°. Pieczemy ok 10 min . Studzimy
8
W międzyczasie przygotowujemy lukier. Cukier kokosowy mielimy w młynku na puder. Do miseczki dolewamy sok z cytryny, cukier puder i wodę. Składniki mieszamy na gładka masę i lukrujemy pierniczki.