• Kofta z jagnięciną

Danie główne

Kofta z jagnięciną

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

500 g świeżej jagnięciny
5 ząbków czosnku
1 biała cebula
majeranek
sól
pieprz
papryka ostra
lubczyk
natka pietruszki

Przepis podstawowy

1

1.

W ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia wyposażoną w sito o grubych oczkach.

2.

Uruchom robot, ustawiając prędkość pracy w pozycję 3

3.

Dwukrotnie zmiel mięso, wcześniej dzieląc je na mniejsze części

4.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noż do siekania.

5.

W malakserze umieść podzieloną na ćwiartki cebulę, czosnek, przyprawy, lubczyk oraz natkę pietruszki

6.

Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 4, siekaj 30-40 sekund

7.

zmielone mięso połącz z przyprawami i posiekanymi ziołami

8.

porcję mięsa uformuj w owal, ten nabij na drewniany patyczek i grilluj lub smaż 3 minuty z każdej strony


ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.