Deser
Domowa kostka sękaczowa
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Oddziel białka od żółtek.
2.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieść białka jaj. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 5.
Pianę ubij na sztywno, dodając co jakiś czas po łyżce cukru. Przełóż pianę do miski i wstaw do lodówki.
3.
Masło przełóż do misy robota. Dodaj cukier waniliowy i cukier puder.
4.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę, uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 5. W trakcie mieszania dodawaj po jednym żółtku zachwoując około 30 sekundowe odstępny.
5.
Mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszaj. Stopniowo dodawaj ją do ubijanej masy maślanej.
6.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło do przekłądania.
7.
Do masy maślanej dodoaj ubite białka. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1. Obie masy łączymy i delikatnie mieszamy.
8.
Ciasto pieczemy w tortownicy na papierze do pieczenia.
9.
Warstwę ciasta, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 5 minut. Na tak upieczoną warstwę nakładamy kolejną i powtarzamy pieczenie aż do ostatniej warstwy.
10.
Upieczony sękacz podziel na paski, następnie kostki. Każdą udekoruj białą i czarną czekoladą