Deser
Deser z persymoną
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $$
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.
2.
W misie robota umieść serek waniliwy oraz mascarpone.
3.
Uruchom robot, ustawiając prędkość pracy w pozycję 3, mieszaj serki przez 45 sekund, nastepnie umieść je w osobnym naczyniu i wstaw do lodówki
4.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.Owoce obierz, pokrój i umieść w misie robota. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję minimum a temperaturę misy na 130 stopni C. smaż owoce przez 5 minut
5.
Zmniejsz temperaturę misy do 100 stopni C. Do owcoów dodaj skrobię wymieszaną w zimnej wodzie. GOtuj 3 minuty. Tak powstały budyń umieśc na dnie pucharków.
6.
Na wystudzonym budyniu ułóż pokruszone ciasteczka oraz krem z mascarpone.
7.
Udekoruj i podawaj po ponownym schłodzeniu