• Deser z persymoną
  • Deser z persymoną

Deser

Deser z persymoną

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Gotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

250 g mascarpone
250 g serka waniliowego
1 op biszkoptów
1 owoc kaki
100 g papaji
4 mandarynki
3 łyżki ksylitolu
1 łyżka maki ziemniaczanej
100 ml soku owocowego

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę.

2.

W misie robota umieść serek waniliwy oraz mascarpone.

3.

Uruchom robot, ustawiając prędkość pracy w pozycję 3, mieszaj serki przez 45 sekund, nastepnie umieść je w osobnym naczyniu i wstaw do lodówki

4.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne.Owoce obierz, pokrój i umieść w misie robota. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję minimum a temperaturę misy na 130 stopni C. smaż owoce przez 5 minut

5.

Zmniejsz temperaturę misy do 100 stopni C. Do owcoów dodaj skrobię wymieszaną w zimnej wodzie. GOtuj 3 minuty. Tak powstały budyń umieśc na dnie pucharków.

6.

Na wystudzonym budyniu ułóż pokruszone ciasteczka oraz krem z mascarpone.

7.

Udekoruj i podawaj po ponownym schłodzeniu

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.