Zupa
Krem marokański
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- kostkarka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę, uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3, pomidory, cebulę ooraz papryki umieść w kostkarce.
Warzywa pokrojone w kostkę przełóż do misy robota.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. Do warzyw dodaj 3 łyżki oleju arachidowego.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję minimum a temperaturę na 140 stopni C.
3.
Po 3-4 minutach dodoaj posiekany czosnek, sezam bulion oraz przyprawy, zmniejsz temperaturę misy na 95 stopni C. gotuj jeszcze 15 minut
4.
Krem podawaj z pieczywem, lawaszem, lub pitą