• Krem marokański
  • Krem marokański

Zupa

Krem marokański

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- kostkarka

SKŁADNIKI:

6 pomidorów
0,5 L bulionu warzywnego
1 cebula żółta
1 cebula biała
1 papryka czerwona
1 papryczka ostra
łyżka białego sezamu
3 ząbki czosnku
olej arachidowy
papryka ostra
kumin
curry
kurkuma

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę, uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3, pomidory, cebulę ooraz papryki umieść w kostkarce.
Warzywa pokrojone w kostkę przełóż do misy robota.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. Do warzyw dodaj 3 łyżki oleju arachidowego.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję minimum a temperaturę na 140 stopni C.

3.

Po 3-4 minutach dodoaj posiekany czosnek, sezam bulion oraz przyprawy, zmniejsz temperaturę misy na 95 stopni C. gotuj jeszcze 15 minut

4.

Krem podawaj z pieczywem, lawaszem, lub pitą

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.