Zupa
Krupnik
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Gotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- kostkarka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę, uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3, boczek oraz wołowinę pokrój z pomocą kostkarki w równą kostkę
2.
Mięso dopraw pieprzem i lubczykiem i odstaw.
3.
Malakser wyposażony w tarczę do cięcia w słupki umieść na ramieniu robota. Warzywa obierz a nastepnie umieśc we wlocie malaksera. Robot uruchom ustawiając prędkość pracy w pozycję 3
4.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. W misie robota umieść 1 łyżkę smalcu, uruchom robot ustawiając prędkosc pracy w pozycję minimum a temperaturę misy na 150 stopni C.
Po 3-4 minutach przełóż doprawione mieso do misy robota. Smaż całość 10 minut.
5.
Do mięsa dodaj bulion oraz pozostałe przyprawy, zmniejsz teperaturę misy robota do 95 stopni C. i gotuj całość 50 minut.
6.
Po wskazanym czasie, dodaj do zupy kaszę. Gotuj jeszcze 15 minut po czym wyłącz robot.
7.
Zupę podawaj obsypaną świeżo siekaną natką pietruszki