• Krupnik
  • Krupnik

Zupa

Krupnik

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Gotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- kostkarka

SKŁADNIKI:

50 g kaszy jęczmiennej pęczak
1 litr bulionu
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
2 cebule
200 g wołowiny gulaszowej
200 g boczku wędzonego
1 łyżka smalcu
natka pietruszki
sól
pieprz
lubczyk
majeranek

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę, uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3, boczek oraz wołowinę pokrój z pomocą kostkarki w równą kostkę

2.

Mięso dopraw pieprzem i lubczykiem i odstaw.

3.

Malakser wyposażony w tarczę do cięcia w słupki umieść na ramieniu robota. Warzywa obierz a nastepnie umieśc we wlocie malaksera. Robot uruchom ustawiając prędkość pracy w pozycję 3

4.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. W misie robota umieść 1 łyżkę smalcu, uruchom robot ustawiając prędkosc pracy w pozycję minimum a temperaturę misy na 150 stopni C.

Po 3-4 minutach przełóż doprawione mieso do misy robota. Smaż całość 10 minut.

5.

Do mięsa dodaj bulion oraz pozostałe przyprawy, zmniejsz teperaturę misy robota do 95 stopni C. i gotuj całość 50 minut.

6.

Po wskazanym czasie, dodaj do zupy kaszę. Gotuj jeszcze 15 minut po czym wyłącz robot.

7.

Zupę podawaj obsypaną świeżo siekaną natką pietruszki

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.