• Keks bananowy
  • Keks bananowy
  • Keks bananowy

Deser

Keks bananowy

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

3 bardzo dojrzałe średnie banany
2 jajka
100ml oleju rzepakowego
100g szklanki cukru
300g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
150g bakalii

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". W misie robota umieść banany, jajka, olej oraz cukier.

2.

Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 3. Mieszaj 45 sekund

3.

Do masy wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Ponownie ustaw prędkośc pracy w pozycję 3. Mieszaj 30-45 sekund, do połączenia się składników.
Zmniejsz prędkość z 3 do 1, dodaj bakalie, mieszaj 20 sekund.

4.

Ciasto przełóż do formy.

5.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stpni C. Piecz przez 55- 60 minut, do suchego patyczka.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.