Przystawka
Soljanka rosyjska
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
- kostkarka
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Mięso i wędlinę lekko przymróź, ułatwi to krojenie.
2.
W ramieniu robota zamontuj kostkarkę. Przymrożone mięso oraz wędlinę umieść we wlocie kostkarki. Uruchom robot ustawiając prędkość w pozycję 3.
Kostkarka pokroi cłośc w idealną kostkę. Osobno pokrój pomidory.
3.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarcze o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozycję 3. Zetrzyj osobno cebulę, ogórki, oraz czosnek.
4.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. W misie robota umieśc 4 łyżki oleju. Ustaw prędkość pracy w pozycję 1, a temperaturę misy na 140 stopni C.
Mięso i cebulę umieśc w misie, podsmaż przez 5-6 minut, następnie dodaj wędlinę, smaż całość 10 minut, następnie zalej 2 litrami zimnej wody, zmniejsz temperaturę misy do 95 stopni C., gotuj 20 minut.
5.
Po 20 minutach dodaj masło i koncentrat, pokrojone w kostkę pomidory oraz posiekany czosnek, ocet winny, sól i pieprz. Gotuj jeszcze 15 minut.
6.
Do zupy dodaj starte ogórki. Gotuj jeszcze 10 minut.
7.
Cytrynę pokrój w plastry i podsmaż na oliwie.
8.
Podsmażone cytryny wrzuć na kilka minut do zupy, aby nabrała smaku.
9.
Do każdego talerza włóż po plasterku cytryny oraz łyżkę śmietany, na to wlej zupę.