Zupa
Zupa gołąbkowa
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
- 6
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia wyposażoną w sito o średnich oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozcyję 3. Zmiel łopatkę wieprzową dzieląc ją wcześniej na mniesze części.
2.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3. Zetrzyj por, cebulę i marchewkę.
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. W misie robota umieść olej. uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję minimum, a temperaturę misy na 1460 stopni C.
3.
W misie umieść mielone mięso. Smaż aż zacznei się wyraźnie rumienić.
4.
Dodaj starte warzywa i smaż mieszając przez ok. 5 minut.
5.
Dodaj sól, pieprz i resztę przypraw, smaż przez kolejne 3 minuty.
Dodaj gorący bulion i zagotuj
6.
Zmniejsz temeraturę misy do 98 stopni C.
7.
Dodać drobno posiekaną kapustę oraz suchy ryż. Gotuj 15 minut do miękkości ryżu.
8.
Dodaj passatę i koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze przez ok. 3 minuty, na koniec dodaj natkę pietruszki i koperek.