Zupa

Zupa gołąbkowa

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

350 g łopatki wieprzowej
1 por
1 czerwona cebula
1 marchewka
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
50 g ryżu
1/2 małej kapusty włoskiej
2 litry bulionu mięsnego
300 ml passaty pomidorowej
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
papryki sodka
papryka ostra
natka pietruszki
koperek

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia wyposażoną w sito o średnich oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkośc pracy w pozcyję 3. Zmiel łopatkę wieprzową dzieląc ją wcześniej na mniesze części.

2.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3. Zetrzyj por, cebulę i marchewkę.

3.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne. W misie robota umieść olej. uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję minimum, a temperaturę misy na 1460 stopni C.

3.

W misie umieść mielone mięso. Smaż aż zacznei się wyraźnie rumienić.

4.

Dodaj starte warzywa i smaż mieszając przez ok. 5 minut.

5.

Dodaj sól, pieprz i resztę przypraw, smaż przez kolejne 3 minuty.
Dodaj gorący bulion i zagotuj

6.

Zmniejsz temeraturę misy do 98 stopni C.

7.

Dodać drobno posiekaną kapustę oraz suchy ryż. Gotuj 15 minut do miękkości ryżu.

8.

Dodaj passatę i koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze przez ok. 3 minuty, na koniec dodaj natkę pietruszki i koperek.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.