1
Tortownicę 23cm dokładnie obłożyć folia aluminiowa tak by odizolować ja od wody w której będziemy piec ciasto.
2
Ciasteczka zblendowac i połączyć z rozpuszczonym masłem. Tortownicę wyłożyc papierem i równo rozprowadzić w tortownicy ciasteczka z masłem i wsadzić na 10’in do zamrażarki .https://www.youkencook.pl/przepis-na-wygrana/
3
Do misy robota włożyć twaróg, jajka, cukier, śmietanę
make i dokładnie wymieszać mieszadłem K.
4
Masę wylać na zmrożone ciasteczka i piec 10min 180stopni po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150stopni i piec jeszcze przez 50min. (Pieczemy we wrzącej wodzie)
5
200ml śmietany podgrzać w rondelku i rozpuścić w niej pokruszone pierniczki i zdjąć z gazu. I wystudzić .Żelatynę zalać 50ml zimnej wody i odstawić na 10min. I rozpuścić w kąpieli wodnej. 400ml śmietany ubić pod koniec ubijania dodać rozpuszczone pierniki oraz rozpuszczona żelatynę. Tak przygotowany mus rozprowadzić na serniku który będzie już schłodzony aby mus nie „popłynął”. Schłodzić i udekorować :) smacznego
6
Smacznego