1
Do misy robota wsypujemy dwa rodzaje mąki, dolewamy wodę, oliwę oraz przyprawy: sól, chilli, czosnek oraz kardamon.
Podłączamy mieszadło K i mieszamy 3 minuty na 2 prędkości. Wyjmujemy ciasto z misy, zawijamy w folię i chowamy do lodówki.
2
W czasie, gdy ciasto się chłodzi przygotowujemy dwa dipy oraz włączamy piekarnik na 180 stopni.
Do malaksera podłączamy noże szatkujące, wlewamy pomidory oraz oliwę, dodajemy cebulę, selera naciowego, sól, sok z cytryny, pieprz oraz cukier.
Szatkujemy 30 sekund na 3 prędkości.
Gotowy sos przelewamy do miseczki, opłukujemy malakser.
Do malaksera podłączamy noże szatkujące, dodajemy jogurt, miód, musztardę, sok z cytryny, pieprrz i sól.
Szatkujemy 10 sekund na 2 prędkości.
3
Wyjmujemy ciasto z lodówki, dzielimy na 4 części. Każdą z nich rozwałkowujemy bezpośrednio na papierze do pieczenia a następnie kroimy w trójkąty pożądanej wielkości.
Najłatwiej ostrym nożem ciąć ciasto w kwadraty a następnie każdy z nich w po przekątnej aby powstały równe trójkąty.
Każdą część ciasta posypujemy łyżeczką parmezanu i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopniu piekarniku przez około 8-10 minut.