Zimowa zupa warzywna "na odporność" z kaszą jaglaną
Wege
Łatwy
Do 30 min
$
Niegotujący
6
Musisz być zalogowany
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
SKŁADNIKI:
2 duże marchewki
1/2 selera
1 pietruszka
2 liście selera naciowego
1 cebula
4 ząbki czosnku
1 papryczka chilli bez pestek
80 g koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
100 g kaszy jaglanej
płaska łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka chilli
1 łyżeczka imbiru suszonego
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka cukru
1,5 litra wywaru warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 papryka jalapenio
Przepis podstawowy
1
Do malaksera z zamontowanymi nożami szatkującymi wkładamy cebulę i czosnek. Przekładamy do garnka i podsmażamy na oliwie, na lekko złoty kolor.
W malakserze montujemy tarcze do cięcia warzyw julienne i szatkujemy pozostałe warzywa.
Dodajemy je do podsmażonej cebuli z czosnkiem i dusimy 5 minut, aż warzywa lekko zmiękną.
Dolewamy wywar oraz przyprawy i gotujemy przez 10 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy oraz kaszę. Gotujemy kolejne 10 minut.
Podajemy z różnokolorowymi paprykami (zwykłymi, chilli lub jalapenio).
ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.