• Biała kiełbasa

Danie główne

Biała kiełbasa

  • Z mięsem
  • Średni
  • Do 60 min
  • $$
  • Gotujący
  • 10

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

1 kg łopatki
0,5 kg karkówki
0,5 kg podgardla
0,5 kg boczku
sól, pieprz (do smaku)
suszony czosnek, majeranek (do smaku)
naturalne jelita wieprzowe (pół opakowania)

Przepis podstawowy

1

Mięso mielimy na średnich oczkach, doprawiamy do smaku, wyrabiany ręką przez 10 minut Jelito naciągamy na wąska końcówkę, mięso przepuszczamy przez maszynkę. Kiedy uzyskamy 15 cm kiełbaski, zawijamy jej koniec

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.