1
Ryż wypłynąć, wsypać do miski Kenwooda. Wlać wodę, zamontować mieszadło uniwersalne, ustawić temperaturę 100 stopni. Mieszadło na wolne obroty. Gotować 15 min
2
Wlać mleko, gotować jeszcze 10 min
3
Ryż odstawić do wystudzenia.
4
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić na puszystą masę za pomocą trzepaczki
5
Wymieszać masę z wystudzony ryźem za pomocą mieszadła K
6
W malakserze za pomocą tarczy (grube plastry) posiekać jablka
7
Wymieszać z masą ryżowa i przełoźyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego
8
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180* przez 40 min do zrumienienia
9
Śmietanę ubić z cukrem za pomocą trzepaczki. Podawać z ryżem. Smacznego.
Można do ryżu dodać cynamonu