• Ciasteczka ule

Deser

Ciasteczka ule

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

- malakser

SKŁADNIKI:

Orzechy włoskie 200g
Cukier puder 350g
Dwa jaja
Spirytus 1 kieliszek
Masło 150g
Foremka do uli
Opłatki do uli bądź wafle tortowe wykrojone kieliszkiem na kształt koła

Przepis podstawowy

1

Orzechy włoskie zmiksować malakserem na pył.

2

Jaja sparzyć. Oddzielić białka od żółtek.

3

W misie miksera hakiem do ciasta zmiksować orzechy, jedno białko i 200g cukru.

4

Następnie w czystej misie zmiksować masło z resztą cukru pudru, spirytusem i dwoma żółtkami do uzyskania jednolitego kremu.

5

Foremkę do uli wyklejać masą orzechową następnie szpikulcem zrobić dziurkę w środku i wypełnić kremem za za pomocą szprycy.

6

Na krem przykleić opłatek bądź wafle. Delikatnie otwierać foremkę i zostawić ciasteczko do wyschnięcia.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.