1
Wszystkie składniki ciasta umieścić w misce, zaczynając od produktów mokrych, kończąc obsypując mąką i odrobiną soli. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1-2 godziny.
2
Następnie umieścić miskę w robocie i przy użyciu mieszadła K wyrobić ciasto (na chwilę obroty 1, następnie obroty 2-3 przez 5 min.). Prostokątną formę o wym. 23x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto, rozkładając równomiernie.
3
Piec w nagrzanym piekarniku z termoobiegiem w temp. 150-160 stopni przez ok 40 min.
4
Kruszonka
Margarynę, cukier i mąkę wymieszać przy użyciu mieszadła K. Jeżeli kruszonka jest zbyt klejącą, należy dodać trochę więcej mąki. Gotową masę rozkruszyć na wierzchu ciasta.
5
Polewa cytrynowa
Sok z cytryny połączyć z cukrem pudrem i wymieszać na jednolitą masę. Polać nią wystudzone ciasto.