1
Listki bazylii umyj i osusz. Nasiona słonecznika i płatki migdałowe podpraż delikatnie na patelni. Do kielicha blendara wrzuć bazylię, uprażony słonecznik i migdały. Wlej oliwę z oliwek i dosyp parmezan, sól i pieprz do smaku. Wszystko zmiksuj. Pesto jest gotowe.
2
Umytą i obraną marchewkę przepuszczmy przez spiralizer, używamy końcówki do spaghetti. To samo z cukinią, tej jednak nie obieramy że skórki
3
Warzywne spaghetti wrzucamy na patelnie z odrobiną oliwy i dusimy dodając odrobinę wody tak by warzywa lekko zmiękły. Po 3-4minutaxh dodajemy pesto i. Mieszamy aby sos oblepił warzywny makaron.
4
Po wyłożeniu na Talerz posypujemy startym parmezanem i dekorujemy pomidorkami i zieloną pietruszką. Smacznego!!!