1
Rozgrzej piekarnik do 180 st.
Ostrym nożem natnij pierś z kurczaka tak by powstała kieszeń na nadzienie. Przypraw z obu stron każdą pierś kurczaka solą, papryką, pieprzem i czosnkiem. Odłożyć na bok.
2
W robocie zamontuj przystawkę szatkownicę. Poszatkuj najpierw cebule, potem szpinak a następnie suszone pomidory. Włóż do miski, dodaj ser feta, czosnek, bazylię, oregano, parmezan, pieprz i oliwę. Wszystko wymieszaj.
3
Masą nadziej każdą pierś. W raziepotrzeby możesz użyć wykałaczek do zamknięcia piersi kurczaka.
4
Podgrzej dużą, nadającą się do piekarnika lub żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Wlej 1 łyżkę oleju i smaż na gorąco piersi kurczaka z każdej strony przez około 2 do 3 minut, aż się zrumienią.Przenieś patelnię do piekarnika i piecz 15 minut.
Podaj z miksem sałat.