Zupa

Włoska zupa minestrone

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Makaron świderki ugotować al dente Cebulę, marchewkę, seler naciowy kroimy w kostkę. Kapustę włoską szatkujemy. Na patelni z oliwą dusimy pokrojone warzywa.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażać 2 minuty. Kiedy zmiękną dodać pomidory z puszki i zalać bulionem. Gotować 15 minut. Dodać pokrojonego pora oraz groszek. Przyprawić solą, pieprzem. Gotować 20 minut. Zupę podawać z ugotowanym makaronem

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- kostkarka

SKŁADNIKI:

1 l bulionu
10 dag zielonego groszku z puszki
2 łodygi selera naciowego
2 średnie marchewki
2 pory
10 dag kapusty włoskiej
1 cebula
1 puszka pomidorów
1 szklanka makaronu świderki
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
sól

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.