• Beza z malinami

Deser

Beza z malinami

  • Wege
  • Średni
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- młynek uniwersalny

SKŁADNIKI:

7 białek
250g cukru kokosowego
2.5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 Łyżeczka soku z cytryny
250g Mascarpone
200ml śmietanki 30%
Szczypta soli
1 łyzka ksylitolu
500g malin mrożonych lub świeżych
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przepis podstawowy

1

Białka ze szczypta soli ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier. Mieszamy na najwyższych obrotach ok 2 minut. Dodajemy sok z cytryny i make ziemniaczana. Ubijamy jeszcze 1 min .

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.