• Brownie z liofilizowanymi truskawkami

Deser

Brownie z liofilizowanymi truskawkami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

Masło 150g
Czekolada gorzka 64% 250g
Cukier 60g
Mąka 55g
Jaja 3 szt
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta soli
Garść liofilizowanych truskawek

Przepis podstawowy

1

Piekarnik nagrzej do 180 stopni (góra dół). Przygotuj niewielką foremkę ok. 18x 25 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia

2

Masło oraz 200g czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Pozostaw do wystygnięcia.

3

Jajka wbij do misy robota, wsyp cukier i ubij trzepaczką na puszystą, gładką masę przez ok. 5-7 minut W osobnej miseczce wymieszaj pozostałe produkty (mąka, sól, proszek do pieczenia)

4

Zmień trzepaczkę na mieszadło elastyczne. Do masy jajecznej powoli wsyp przesiane produkty sypkie i wymieszaj do połączenia składników, następnie wlej przygotowane wcześniej masło z czekoladą.

5

Kiedy produkty będą wymieszane na jednolitą masę wsyp do środka pozostałe 50g pokruszonej gorzkiej czekolady oraz garść liofilizowanych truskawek i delikatnie wymieszaj całość łopatką.

6

Przygotowaną masę przelej do foremki i piecz 25-30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Dla dekoracji wierzch wystudzonego ciasta możesz posypać pozostałymi liofilizowanymi truskawkami.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.