• Roladki szpinakowe

Przystawka

Roladki szpinakowe

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- blender

SKŁADNIKI:

- Szpinak mrożony 450 gram
- masło 1\4 łyżeczki
- czosnek 2 ząbki
- jajka sztuki 4
- jogurt 3 łyżki
- chrzan 1 łyżeczka
- pół łyżeczki soli i pieprzu
- 1\4 kostki sera pół tłustego
- 1 łyżka mąki pszennej tortowej
- łosoś 1 opakowanie

Przepis podstawowy

1

Daj na rozgrzaną patelnię masło. Kiedy się rozpuści dodaj szpinak i wyciśnij czosnek do szpinaku. Poczekaj aż ostygnie.

2

Rozdziel żółtka od białek. Żółtka i mąkę dodaj do szpinaku. Wymieszaj. Białka ubij na pianę. Dodaj ubite białka do żółtek i razem wymieszaj. Rozgrzej piekarnik na 190 stopni termoobieg. Piecz około 10 minut

3

Teraz zrobimy serek chrzanowy. do blendera włóż ser półtłusty dodaj: jogurt, chrzan oraz sól i pieprz dla smaku. Zblenduj.

4

Kiedy się upiecze się masa szpinakowa wyłóż na nią serek chrzanowy i łososia. Zwiń. Wstaw do lodówki na 30 minut. pokrój na talerz i ozdób według własnego uznania. Życzę smacznego ;)

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.