• Beziki

Deser

Beziki

  • Wege
  • Średni
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

SKŁADNIKI:

125 gram białek
250 gram cukru
100 gram cukru pudru

Przepis podstawowy

1

Białka wlać do miski. Następnie położyć miskę na garnku z gotującą się wodą. Po czym dodać do miski cukier. Mieszać na małym gazie, aż cukier się rozpuści, około 10 minut - sprawdzić w palcach.

2

Przelać białka do miski robota i ubijać na największych obrotach, do momentu, aż beza będzie bardzo gęsta. Może to potrwać około 7 minut (lub nawet dłużej). Do tak powstałej gęstej masy dodać cukier puder i wymieszać.

3

Następnie blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyciskać beziki. Suszyć w 70°C przez około 2 godziny.

4

Rada Beziki były barwione zwykłymi barwnikami w proszku.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.