1
Pierwsze co gotujemy ryż na mleku z cukrem. W robocie gotującym używając mieszadła uniwersalnego nastawiamy na temperaturę 100'C mieszanie na poziom 3 i 30minut . Odstawiamy do wystudzenia.
2
Następnie robimy ciasto. Do misy miksera wlewamy mleko i w nim rozpuszczamy drożdże. Dodajemy resztę składników i za pomocą haka wyrabiamy ciasto. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy i i wykładamy do foremki (średnica 30cm) na spod oraz boki.
3
Następnie wystudzony wcześniej ryż mieszamy z jajkami i wanilią. Wykładamy na ciasto i pieczemy 180’C 20min. Po pieczeniu ciasto należy wystudzić i schłodzić.
4
W misie miksera używając trzepaczki ubijamy kremówkę z cukrem. wykładamy na ciasto.
5
Za pomocą malaksera i tarczy do krojenia w plastry ścieramy czekoladę. Posypujemy ciasto startą czekoladą i gotowe.