• Mini pavlowa

Deser

Mini pavlowa

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 10

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- szatkownica

SKŁADNIKI:

5 białek
375 cukru
250g mascarpone
400ml śmietanki kremówki
Truskawki

Przepis podstawowy

1

Wybij białka do misy miksera i zacznij je ubijać na średnich obrotach czepaczką

2

Jak białka się trochę podbiją zacznij stopniowo dodawać cukier i zwiększ obroty miksera

3

Ubitą beze wyszprycuj na papier do pieczenia

4

Nagrzej piekarnik do 110 stopni z termoobiegiem

5

Susz przez 2 h

6

Do misy robota włuż mascarpone i wlej śmietankę

7

Zacznij ubijać na sztywny krem

8

Krem wyszprycuj na bezy, potnij truskawki na plasterki

9

Udekoruj i gotowe

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.