• Kotleciki ziemniaczane z jajkiem

Danie główne

Kotleciki ziemniaczane z jajkiem

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- malakser

- maszynka do mielenia mięsa

- szatkownica roto

SKŁADNIKI:

- 1 kg ziemniaków
- 4 średnie cebule
- 6 jajek
- pęczek koperku
- pieprz
- papryka słodka
- papryka ostra

Przepis podstawowy

1

Obierz i ugotuj ziemniaki. Ugotuj jajka na twardo. Zostaw ziemniaki go wystygnięcia.

2

Obierz cebulę i poszatkuj ją w malakserze. Podsmaż na patelni na złoty kolor.

3

Zmiel ziemniaki na dużych oczkach. Dodaj podsmażoną cebule.

4

Obrane jajka poszatkuj na grube wiórki.

5

Dodaj drobno pociekany koperek i przyprawy do smaku (papryka ostra, papryka ostra i pieprz).

6

Wymieszaj wszystko za pomocą mieszadła K.

7

Uformuj kotlety, obtocz je w jajku i bułce tartej w dwóch stron.

8

Smaż na rozgrzanej patelni do zarumienienia.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.