1
Roztapiam masło na parze. Do misy Kenwooda wsypuje mąkę, proszek dopieczenia, sól, pieprz i przyprawe do pizzy. Wszystko mieszam kilka razy łyżką drewnianą. Po czym do wymieszanej masy dodaje roztopione masło, dwa jajka i 3/4 mleka.
2
Do misy Kenwooda wsypuje mąkę, proszek dopieczenia, sól, pieprz i przyprawe do pizzy. Wszystko mieszam kilka razy łyżką drewnianą.
3
Do wymieszanej masy dodaje roztopione masło, dwa jajka i 3/4 mleka. Włączam robota z mieszadłem „K” na około 2 minuty ustawiając pokrętło na poziom 2 aż do uzyskania jednolitej masy. Jeśli masa jest bardzo gęsta dolewam pozostałe mleko i ponownie włączam robota na kolejną minutę.
4
W malakserze, używając tarczy do krojenia, siekam cebulkę w piórka i pieczarki w plasterki. Szynkę kroje w większą kostkę. Rozgrzewam patelnie zolejem ryżowym i smażę szynkę i pieczarki w tym samym czasie. Po chwili dodaję cebulkę. Kiedy wszystko będzie już delikatnie przyrumienione, zdejmuje z palnika.
5
Przestudzony farsz dodaje do misy z wyrobionym ciastem i mieszam mieszadłem do przekładania na obrotach 1 aż do wymieszania wszystkich składników.
6
W malakserze wykorzystując tarczę do tarcia na grubych oczkach tre żółty ser.
7
Blachę do pieczenia babeczek (lub gotowe foremki) smaruje olejem ryżowym i wykładam ciasto. W każde wgłębienie wkładam jedną łyżkę ciasta, po czym małą łyżeczką robię w środku dziurkę i wlewam ketchup. Na to wszystko nakładam kolejną łyżkę ciasto tak by przykryło cały ketchup.
8
Na końcu każdą babeczkę posypuje serem. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni i piekę babeczki przez około 25-30 minut.