1
1.
- Roztopić masło, dodać kakao oraz czekoladę. Wymieszać.
- Jajka ubić razem z cukrem, dodać masę czekoladową i wymieszać. -> mieszadło K, następnie mieszadło elastyczne
- Do masy dodać sypkie produkty, a następnie śmietanę. Całość wymieszać -> ponownie mieszadło elastyczne
- Piec w temperaturze 160 stopni, 25-30 min.
2
2.
- Zmiksować razem śmietanki, cukier puder oraz mascarpone -> trzepaczka
- Masę wyłożyć na wystudzone ciasto, następnie schłodzić w lodówce przez minimum 2-3h
3
3.
- Żelatynę zalać letnią wodą (wystarczy kilka łyżek wody), pozostawić na minimum 5-10 min
- W garnku podgrzać owoce wraz z cukrem, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika.
- Napęczniałą żelatynę dodać do wiśni, podgrzewać aż do rozpuszczenia. Żelatyny nigdy nie doprowadzamy do wrzenia.
- Całość schłodzić, aby wiśnie lekko stężały. Wyłożyć na ciasto.
Ciasto przechowywać w lodówce.