• Zupa krem z pieczonych pomarańczowych warzyw z chilli

Zupa

Zupa krem z pieczonych pomarańczowych warzyw z chilli

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 8

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

1,5 l bulionu mięsnego
1 batat
3 marchewki
700 g dyni
Puszka mleczka kokosowego
2 cebule
Chilli w proszku wedle uznania
Sól, pieprz.

Przepis podstawowy

1

W piekarniku pieczemy obrane i pokrojone w większe części pomarańczowe warzywa ( 180 stopni przez ok.40 min).

2

Na patelni podsmażany cebulę na maśle.

3

W blenderze kielichowym miksujemy po wystudzeniu batata,marchewki,dynie i cebulę.

4

Podgrzewamy rosół,przekładamy do niego zblendowane warzywa, dodajemy mleczko kokosowe. Doprawiamy solą i pieprzem oraz chilli. Zagotowujemy.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.