1
Wkładamy do dzieży wszystkie składniki oprócz sezamu i rodzynek. Wyrabiamy ciasto
za pomocą haka na pierwszej prędkości przez 3 minuty, następnie na drugiej prędkości
przez 5 minut.
2
Do wyrobionego ciasta dodajemy rodzynki i wyrabiamy ciasto jeszcze przez 1 minutę na
drugiej prędkości.
3
Wyrobione ciasto pozostawiamy pod przykryciem do fermentacji wstępnej przez 45 minut.
4
Dzielimy ciasto na trzy równe porcje. Formujemy z nich podłużne wałki i zaplatamy z
nich warkocze.
5
Zaplecioną chałkę pozostawiamy pod przykryciem do fermentacji końcowej przez 30 minut.
6
Przed pieczeniem smarujemy chałkę roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy białym
sezamem.
7
Pieczemy chałkę w temperaturze 190 stopni C przez 30 minut.
Funkcja pieczenia w piekarniku (góra -dół).