• Kurczak na pierzynce z warzyw

Danie główne

Kurczak na pierzynce z warzyw

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 4

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

- spiralizer

SKŁADNIKI:

4 filety z kurczaka
1 średnia cukinia
1 duża mrchew
1 papryka
1 duża cebula
500g pieczarek
Przyprawy
Miód

Przepis podstawowy

1

Kurczaka obtoczyć w przyprawach i wstawić do lodówki na noc. Wkładamy do garnka, podlewamy lekko wodą i dusimy ok. 30 minut.

2

Cebulę i pieczarki kroimy w malakserze w plasterki i podsmażamy na maśle. Jak się zarumienia przekładamy do miski. Cukinię i marchew kroimy w spilarizerze na cienkie wstążki. Wrzucamy na patelnie i lekko dusimy. Następnie przekładamy do pieczarek. Paprykę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy.

3

Wszystkie warzywa łączymy na patelni doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżkę miodu i dusimy na małym ogniu. Kurczaka wyjmujemy dodajemy do warzyw i gotujemy razem na małym ogniu przez około 20 minut.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.