1
Udka dusimy 2 h na wolnym ogniu w oleju. Wyjmujemy do ostygnięcia i oddzielamy mięso od kości.
2
Mąke pszenna,cukier ,suszone drożdże, proszek do pieczenia,sól,mleko,olej 2 łyżki .
Wkładamy składniki do misy miksera i wyrabiamy na puszyste ciasto. Odstawiamy do
podwojenia objętośći.
3
Kaczkę łączymy z czosnkiem posiekanym drobno, posiekanym imbirem, skórką startą z limonki,
posiekaną dymką i kolendrą. Dodajemy sos sojowy, syrop klonowy, sok z limonki i mieszamy.
Całość doprawiamy sosem sojowym, syropem klonowym i sokiem wyciśniętym z limonki. Mieszamy i odstawiamy, by smaki się przegryzły.
4
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1,5 cm na desce delikatnie oprószonej
mąką. Za pomocą szklanki wycinamy placuszki, a każdy z nich smarujemy z wierzchu olejem.
Placuszki składamy na pół olejem do wewnątrz i układamy na kawałkach papieru do pieczenia
. Parujemy w bambusowym parowarze pod garnkiem z wodą 20 min.
5
Robimy sos z majonezu, harrisa, pieprzu, octu ryżowego. Ogórki kroimy w cieniutkie plasterki , orzeszki siekamy, marchewkę
kroimy w cienkie słupki..
6
Składamy bułeczki wypełniając mięsem, sosem, ogórkiem, marchewką, opruszając orzeszkami i siekaną
kolendrą.