• Mini pavlowa

Deser

Mini pavlowa

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 10

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- szatkownica

SKŁADNIKI:

5 białek
250g cukru
250g mascarpone
400ml śmietanki
300g truskawek

Przepis podstawowy

1

Ubij białka na trzy czwarte następnie dodawaj cukier łyżka po łyżce i miksuj tak długo aż się rozpuści

2

Ubitą beze wyszprycuj na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 110 stopni termoobieg susz około 2 h

3

Do misy robota włuż mascarpone oraz wlej śmietanki ubijaj razem na gęsty krem

4

Gotowy krem wyłuż na wystudzone bezy zszatkuj truskawki a następnie ułuż na bezie

5

Gotowe smacznego

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.