1
Tortownicę o średnicy 25 cm posmarować masłem. Mąkę przesiać do CoockingChefa, dodać sól, kakao, cukier, proszek do pieczenia i pokrojone w kosteczkę zimne masło. Miksować mikserem aż powstaną drobne okruchy ciasta, wówczas dodać jajko i krótko zmiksowaćdo powstania kulki. Gładką kulę z ciasta rozpłaszczyć na placek i włożyć do lodówki na około godzinę
2
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Rozwałkować ciasto, wsadzic do formy i podziurkowac. Przykryc papierem do pieczenia i posypac fasola/ryzem od gory. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut, następnie usunąć folię wraz z obciążeniem i piec przez 13 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
3
Dobrze schodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem (predkosc 5). Następnie dodawać po 1 łyżce serka mascarpone do polaczenia skladnikow. Nalozyc na wystudzona tarte. Wsadz do lodowki na pol godziny
4
Zblenduj rozmrozone maliny. W Cooking Chefie gotujacym wymieszaj żelatynę z 2 łyżkami wody i odczekaj 5 min. Po 5 minutach podgrzej żelatynę i dodaj mus malinowy. Wszystko razem połącz. Odczekaj az bedzie chłodna i zacznie teżeć. Polej warstwe mascarpone musem malinowym
5
Najepiej smakuje w wyjątkowym towarzystwie :)