• Pierogi bieluski

Danie główne

Pierogi bieluski

  • Wege
  • Średni
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący
  • 5

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- hak do ciasta

- maszynka do mielenia mięsa

- wałkowarka do makaronu

SKŁADNIKI:

300ml wodu
550g mąki
1 łyżeczka soli
500g sera białego
1 żułtko
Ekstrakt woniliowy
3 łyżki cukru

Przepis podstawowy

1

Mąkę i sul wsyp do dzierzy miksera dodaj sul i wymieszaj

2

Wodę zagotuj i powoli wlewaj wrzątek do miski i wyrabiaj mikserem przez 10 min na prędkości 2

3

Ciasto włuż do loduwki na czas przygotowywania farszu

4

Ser zmiel 3 razy i włuż do dzierzy miksera oraz dodaj cukier żułtko i wanilię

5

Warsz mieszaj mieszadłem k przez 5 min

6

Ciasto rozwałkuj i wytnij kułka

7

Napełnij farszem i gotuj przez 7 min w garącej wodzie

8

Smacznego i gotowe

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.