• Szybki indyk w teriyaki

Danie główne

Szybki indyk w teriyaki

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący
  • 1

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

350g piersi z indyka
5 łyżek sosu teriyaki
200g boczniaków pokrojone
1 papryka, pokrojona w słupki
1-2 cm imbiru, drobno posiekanego
1 mała cebula, pokrojona w piórka
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki wody
prażony sezam
Olej do smażenia

Przepis podstawowy

1

Pierś z indyka kroimy w paski i marynujemy przez 2-3 godziny w 2 łyżkach sosu teriyaki

2

Smażymy na rumiano na głębokim oleju

3

Wszystkie składniki kroimy jak podane jest w liście składników.

4

Przygotowujemy makaron gryczany lub ryżowy według instrukcji na opakowaniu ( ja użyłam Soba)

5

Do Cooking Chefa wlewamy olej i smazymy paprykę, cebule, po paru minutach grzyby i imbir.

6

Dodajemy indyka gdy juz warzywa zmiękną i smazymy wszystko razem

7

Zalewamy sosem teryaki, sosem sojowym, wodą

8

Dorzucamy na 1 min - do zmieszania składnikow - ugotowany wczesniej makaron.

9

Pychotka gotowa :D

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.