1
Roztopić w rondelku masło z wodą. Dodać do tego gorzką czekoladę i też rozpuścić ją. Z całości ma powstać gładka płynna masa.
2
Do misy robota zamontować trzepaczkę i ubić 3 białka z odrobina soli (poziom 5). Gdy białka będą sztywne, nadal ubijać je jednocześnie dodawać po łyżce cukru. Ubijać do uzyskania szklistej masy.
3
W makutrze lub wysokiej misce rozbełtać 3 żółtka z mąkę i proszkiem do pieczenia. Następnie cały czas delikatnie mieszając ręczna trzepaczka lub dużą łyżką dodawać płynną masę z kroku 1, białka z kroku 2 oraz drobno pokrojone orzechy włoskie.
4
Piec przez 25 minut w 180 stopniach.
5
Po upieczeniu ozdobić wierzch ciasta konfiturą malinową, świeżymi malinami i listkami mięty.
Smacznego.