1
Spód:
Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier puder i masło umieścić w misie miksera i zagnieść aż powstanie ciasto przypominające kruszonkę, dodać jajko. Ciasto rozwałkować na grubość ok 4mm i wstawić do lodówki na ok. 60min. Wylepić foremki kruchym ciastem. Schłodzone tarty wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 20min w temperaturze 180stopni.
2
Mus rabarbarowy:
Rabarbar pokroić i zagotować z 50g cukru, rozgotowany rabarbar zmiksować za pomocą blendera. Jajka utrzeć z resztą cukru, powstałą masę połączyć z rabarbarem i gotować aż krem zgęstnieje, dodać masło i dokładnie wymieszać.
3
Krem czekoladowy:
Zagotować śmietankę i wlać ją na pokruszoną czekoladę, energicznie wymieszać dodać i masło.
4
Składanie:
Na dnie schłodzonych tartaletek rozłożyć cienką warstwę kremu rabarbarowego i wylać krem czekoladowy. Całość przyozdobić sezonowymi owocami.