1
Oddzielamy białka od żółtek.
2
2. Do misy robota przekładamy białka, dodajemy szczyptę soli. Wpinamy przystawkę „trzepaczka” i ubijamy na sztywno. Odstawiamy na bok
3
3. Następnie do misy wlewamy mleko migdałowe, dodajemy makę migdałow, makę z tapioki, proszek do pieczenia, żółtka i ekstrakt waniliowy.Wpinamy przystawkę „mieszadło K” i mieszamy ciasto do uzyskania gładkiej, dosyć gęstej konsystencji.
4
Do tak wyrobionego ciasta dodajemy pianę i mieszamy delikatnie szaptułką
5
5. Smażymy na tłuszczu nakładając łyżką małe porcje ok.3 minuty aż uzyskamy złocisty kolor, potem jeszcze chwilkę z drugiej strony.
6
Podajemy z odrobiną pasty z migdałów lub z orzechów ziemnych, syropem daktylowym i owocami sezonowymi