• mój domowy chleb

Przystawka

mój domowy chleb

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

0,5 kg mąki krupczatki
0.5 kg mąki pszennej
100 g drożdży
1 litr wody letniej
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
6 łyżek siemienia lnianego
1 szklanka otrębów pszennych
2 łyżki dyni w pestkach
5 łyżek łuskanego słonecznika
3 łyżki sezamu
sos pomidorowy

Przepis podstawowy

1

całość mieszam, tworzę ciasto i pozostawiam je do wyrośnięcia na około 20-30 minut.

2

wkładam do piekarnika, wcześniej nagrzanego do 200 stopni C i piekę około 40 minut.

3

Po wystygnięciu mój chlebek jest nie tylko cuuudownie pachnący ale i kruchy.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.