Deser
Dyniowe bułeczki
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
- 8
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Drożdże połącz z letnim mlekiem oraz miodem. wymieszaj.
2.
Do misy robota przesiej mąkę ze szczyptą soli. Dodaj mleko z drożdżami i miodem, puree dyniowe, olej oraz jajko. W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 1.
Dokładnie wyrób, aż do otrzymania gładkiego, elastycznego ciasta.
3.
Ciasto odstaw pod przykryciem w ciepłym miejscu, do podwojenia objętości.
4.
Wyrośnięte ciasto podziel na 12 kawałków. uformuj okrągłe bułeczki. Każdą z nich przewiązujemy sznurkiem, tworząc kształt dyni.
5.
Zostaw pod przykryciem na 30 minut do wyrośnięcia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra-dół na około 20-25 minut