Danie główne

Dynia faszerowana

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Niegotujący
  • 6

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- kostkarka

SKŁADNIKI:

3 dynie (najlepiej niewielkie hokkaido)
500 g kiszonej kapusty
2 średniej wielkości jabłka
2 czerwone cebule ( 1 marynowana)
oliwa
koperek
sól, pieprz,
ziele angielskie w proszku
kminek w proszku
biała gorczyca w proszku

Przepis podstawowy

1.

Dynie przekrój na pół, usuń gniazda nasienne.

2.

Skrop środek oliwą i rozetrzyj. Piecz pół godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni C.

3.

Na ramieniu robota zamontuj kostkarkę. Uruchom robot, ustawiając prędkość pracy w pozycję 3. Przepuśc cebule przez kostkarkę, przesyp do osobnej miseczki, Następnie w ten sam sposób pokrój jabłka w idealną kostkę.

4.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i szklimy na niej cebulę.

5.

Gdy cebula się zeszkli dodaj poszatkowaną kapustę kiszoną oraz wszystkie przyprawy. Usmaż.
Po kilku minutach dorzuć pokrojone jablka oraz drugą-marynowana cebulę. Smaż całość jeszcze kilka chwil.

6.

Tak przygotowaną kapustą nadziewaj dynie. Piecz jeszcze około pół godziny. Podawaj na gorąco - przed podaniem posypując koperkiem

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.