Przystawka

Ketchup z dyni

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący
  • 10

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

- kostkarka

SKŁADNIKI:

1,5kg dyni
0,5kg cebuli
0,5kg czerwonej papryki
Zalewa:
10 dkg koncentratu pomidorowego
0,5 szklanki octu
0,5kg cukru
2 łyżki oregano
1 łyżka bazylii
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka curry
0,5 łyżeczki pieprzu

Przepis podstawowy

1.

W ramieniu robota zamontuj kostkarkę. Uruchom robot ustawiajac prędkość pracy w pozycję 3

2.

Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, posól, odstawić na 2godz.

3.

Dynie pokrój na nieduże kawałki, dodaj 1 łyżkę soli i odstawić na 2godz. Po tym czasie gotuj ok 0,5 godziny.

4.

Gorącą dynie przełóż do kielicha blendera. Ten zamontuj na ramieniu robota. Robot uruchom ustawiając prędkość pracy w pozycję 5. Blenduj 1 minutę następnie przelej do garnka

5.

Cebule i paprykę gotouj razem ok 0,5 godz.

6.

Gorącą cebulę z papryką zmiksuj w blenderze identycznie jak dynię.

7.

Połączyć gorące zmiksowane dynie i cebule z papryką, dodać gorącą zalewę, wymieszaj. Chwilkę razem podgotuj i przełóż do słoiczków

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.