Przystawka
Ketchup z dyni
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
- 10
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
- kostkarka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj kostkarkę. Uruchom robot ustawiajac prędkość pracy w pozycję 3
2.
Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, posól, odstawić na 2godz.
3.
Dynie pokrój na nieduże kawałki, dodaj 1 łyżkę soli i odstawić na 2godz. Po tym czasie gotuj ok 0,5 godziny.
4.
Gorącą dynie przełóż do kielicha blendera. Ten zamontuj na ramieniu robota. Robot uruchom ustawiając prędkość pracy w pozycję 5. Blenduj 1 minutę następnie przelej do garnka
5.
Cebule i paprykę gotouj razem ok 0,5 godz.
6.
Gorącą cebulę z papryką zmiksuj w blenderze identycznie jak dynię.
7.
Połączyć gorące zmiksowane dynie i cebule z papryką, dodać gorącą zalewę, wymieszaj. Chwilkę razem podgotuj i przełóż do słoiczków